Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Klopsiki nadziewane jajkiem i kapustą"
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 63
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7157
Polecam.
Odsłon: 1679
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 85
Przepis dnia
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 63
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7157
Polecam.
Odsłon: 1679
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 85
Przepis dnia
Składniki
Dwa jajka ugotuj na twardo. Obierz ze skorupek, przekrój wzdłuż na pół. Koperek oraz kapustę pekińską opłucz, osusz, drobno posiekaj.
Do mielonego mięsa dodaj pozostałe dwa jajka, bułkę tartą. Wymieszaj, przypraw masę solą oraz pieprzem.
Z masy mięsnej oderwij mały kawałek i uformuj placuszek. Połóż na niego połówkę jajka na twardo. Posyp odrobiną kapusty pekińskiej oraz koperku. Zlep, uformuj pulpety. Obtocz je w mące, ugotuj w bulionie z kostek rosołowych.
Pieczarki oraz cebulę oczyść i pokrój. Podsmaż na maśle. Wrzuć do pulpetów, znów zagotuj. Śmietanę wymieszaj z niewielką ilością mąki, wlej do sosu. Zagotuj, przypraw do smaku.
Podaj potrawę z kaszą jęczmienną lub perłową, ryżem oraz mizerią lub inną sezonową surówką. Takie pulpety smaczne są także przyrządzone z sosem koperkowym, chrzanowym.Źródło: Takie jest życie