Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klopsiki drobiowe z ryżem - przepis na niedrogi i pyszny obiad.
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 99
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6596
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 164
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1227
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5707
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 99
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6596
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 164
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1227
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5707
Składniki
1.Mięso ugotować z cebulą i marchewką, wyjąć z rosołu, obrać i zmiksować. 2. Ryż ugotować w rosole, dodać do mięsa. 3. Do masy wbić jajko, dodać przyprawy i wymieszać. Dodać tartej bułki aby masa była dość zwarta. 4. Formować okrągłe pulpeciki i wrzucać na wrzący rosół pozostały z gotowania mięsa.
5. Gotować 10 minut, zalać koncentratem pomidorowym rozprowadzonym razem z łyżką mąki w 1/2 szklanki zimnej wody, doprowadzić do wrzenia. Podawać z ziemniakami lub pieczywem.