Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Klops wieprzowy z mozzarellą"
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 61
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 38
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 297
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 61
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 38
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 297
Składniki
Czerstwe kajzerki włóż do miski, zalej ciepłą wodą i odstaw do namoczenia. W tym czasie obierz i drobno poszatkuj cebulę. 2-3 ząbki czosnku przeciśnij przez praskę lub również obierz i drobno posiekaj.
Mielone mięso wieprzowe (lub mieszane) przełóż do miski. Dodaj odciśnięte i rozdrobnione kajzerki, cebulę, czosnek oraz jajka. Wsyp suszony tymianek oraz sól i pieprz do smaku. Starannie wymieszaj.
Z przygotowanej masy mięsnej uformuj jeden większy klops albo 2 mniejsze. Ułóż mięso w posmarowanej olejem formie do zapiekania.
Klops piecz 30-40 minut w temperaturze 180 st. Po tym czasie na mięsie rozłóż opłukane, osuszone i pokrojone w plasterki pomidorki koktajlowe oraz kawałki osączonej z zalewy i pokrojonej mozzarelli. Resztę pomidorków ułóż dekoracyjnie obok mięsa. Zapiekaj ok. 10 minut, pokrój.
czas ok. 45 min; porcja – 480 kcal, cena 3,10 złŹródło: Świat kobiety