Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Klasyczna grochówka"
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 90
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6431
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 133
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 217
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 90
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6431
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 133
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 217
Składniki
Groch wypłucz pod bieżącą wodą, zalej 1,5 l wody, odstaw na 8 godzin. Odcedź, zalej świeżą wodą, gotuj 10 minut, ponownie odcedź, zalej świeżą wodą, gotuj 1,5 godz. Dodaj pokrojoną włoszczyznę, ziemniaki, listek laurowy, ziele angielskie.
Boczek pokrój w kostkę, podsmaż. Skwarki wrzuć do zupy, a do wytopionego tłuszczu dodaj pokrojoną w kostkę cebulę, przysmaż. Dodaj mąkę, przysmaż. Dodaj wszystko do zupy, wsyp majeranek.
Gotuj zupę jeszcze 5 minut. Podawaj z pieczywem.
CZAS: około 2 godzinyŹródło: Dobry Tydzień