Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kiszone ogórki z papryczką chili"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 51
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 105
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 341
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 51
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 105
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 341
Składniki
Ogórki, koper, liście chrzanu i dębu umyj w zimnej wodzie. Czosnek podziel za ząbki, a chrzan obierz i pokrój w słupki. Na dnie każdego słoika ułóż 2 ząbki czosnku, gorczycę, kawałek chrzanu, 2 liście dębu, liść chrzanu i łodygę kopru.
Włóż ogórki, a na nich ułóż ząbek czosnku, kawałek chrzanu, łodygę kopru i kawałek papryczki. Zagotuj wodę i rozpuścić w niej sól.
Wrzątkiem zalej ogórki, zakręć i postaw do góry dnem. Tak przygotowane słoje muszą postać ok. 5 dni w temp. pokojowej.Źródło: Na żywo