Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kieszonki z mięsnym farszem"
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 122
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 28
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 69
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 122
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 28
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 69
Składniki
Mięso opłucz, wytrzyj. W każdym filecie zrób głębokie nacięcie. Potem kurczaka natrzyj solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Mięso mielone wymieszaj z posiekanymi ziołami, tartą bułką i musztardą.
Dodaj 1–2 łyżki zimnej wody. Dobrze wyrób. Masę przypraw czosnkiem przeciśniętym przez praskę oraz solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.
Doprawiony farsz włóż w nacięcia w mięsie. Otwory zepnij wykałaczkami. Olej wlej na patelnię, mocno go rozgrzej. Włóż przygotowane drobiowe kieszonki. Szybko obsmaż na silnym ogniu. Potem zmniejsz go i dosmaż mięso (4–5 minut z każdej strony). Gotowe kieszonki obłóż duszoną czerwoną kapustą oraz grzankami serowymi. Podawaj od razu po przyrządzeniu.
ok. 25 minut. 1 porcja zawiera ok. 420 kcal. Ok. 3,90 zł za porcjęŹródło: Tina