Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kieszonki z fileta z wędliną"
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 980
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 42
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1162
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 741
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 152
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 980
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 42
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1162
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 741
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 152
Składniki
Mięso umyj i osusz. Każdą pierś lekko rozbij. Serek mascarpone wymieszaj z rozmarynem, szczyptą soli i pieprzu oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Mięso posmaruj serkiem. Połóż na nim szynkę lub boczek. Delikatnie złóż piersi na pół. Każdą obwiąż nitką, by kotlety nie rozpadły się w czasie smażenia.
Rozgrzej olej, obsmaż mięso z każdej strony. Zmniejsz ogień i ewentualnie podlej piersi kilkoma łyżkami białego wytrawnego wina. Smaż pod przykryciem ok. 15 minut. Zdejmij kieszonki z patelni, na ten sam tłuszcz wrzuć plasterki cukinii i podsmaż je. Każdy kotlet przykryj żółtym serem, ponownie włóż na patelnię.
Gdy ser zacznie się rozpuszczać, przełóż kotlety na półmisek, na wierzchu rozłóż plasterki cukinii, pokrojone pomidorki i natkę.Źródło: Naj