Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny smak na smaczny obiad lub przekąskę.
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 46
Soczyste filety z kurczaka podane z sosem śmietanowym z dodatkiem szpinaku. P...
Odsłon: 50
Polecam.
Odsłon: 2058
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 46
Soczyste filety z kurczaka podane z sosem śmietanowym z dodatkiem szpinaku. P...
Odsłon: 50
Polecam.
Odsłon: 2058
Składniki
Wykonanie farszu: 1 cebulę obrać, drobno posiekać, skropić olejem, chwilę podsmażyć, dodać 20 dag pokrojonych pieczarek. Posypać pieprzem i smażyć przez około 10 minut, następnie dodać pokrojoną wątróbkę i dusić przez następne 10 minut z dodatkiem soli do smaku. Pozostałe pieczarki również pokroić, i w oddzielnym naczyniu przysmażyć z posiekaną cebulą na odrobinie oleju, po czym przełożyć do naczynia z mięsem, jeszcze raz zagotować i podawać do obiadu lub na przekąskę z pieczywem. Wykonanie: Mięso opłukać i naciąć nożem tworząc kieszeń. Następnie posolić w środku, napełnić przygotowanym farszem, spiąć wykałaczkami, oprószyć mąką i obsmażyć na rumiano z obu stron na rozgrzanym oleju. Po zrumienieniu, podlać winem z odrobiną wodą i udusić do miękkości.