Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kiełbaski ziemniaczane"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 137
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 119
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 137
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 119
Składniki
Ziemniaki obierz, ugotuj. Odcedź, utłucz (jeśli są wilgotne, odparuj je w piekarniku w 160°C). Ziemniaki wyrób z żółtkami, przypraw do smaku solą i gałką muszkatołową.
Z masy uformuj kule, oprósz odrobiną mąki, uformuj wałki. Lekko spłaszcz, panieruj w bułce tartej. Usmaż na oleju. Osącz.
<strong>Przepis przysłała Jolanta Kuna z Trześni.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie