Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kiełbaski w cukiniowym płaszczyku"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 129
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 103
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 129
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 103
Składniki
Przygotuj sos do kiełbasek: szalotki oraz czosnek obierz, posiekaj. Wrzuć do garnka. Dodaj miód albo syrop klonowy. Podgrzewaj 1-2 minuty, mieszając. Dodaj ocet, keczup i sos worcester. Przypraw solą, pieprzem i chili w proszku. Gotuj dalej 4-5 minut na małym płomieniu. Ciągle mieszaj, by sos nie przypalił się. Odstaw do wystudzenia.
Cukinię oczyść, umyj, odetnij końce, resztę pokrój wzdłuż na cienkiutkie plastry. Włóż je na chwilę do wrzątku, wyjmij, osusz.
Kiełbaski obierz z osłonek, cienko posmaruj sosem. Owiń plasterkami cukinii. Przypnij je wykałaczkami. Na dużej patelni rozgrzej olej. Włóż kiełbaski owinięte cukinią. Smaż na rumiano ze wszystkich stron. Pozostały sos podaj w kokilce.
Podawaj z grzankami z pszennego pieczywa. ok. 25 min. 1 porcja zawiera ok. 540 kcal. Ok. 1,90 zł za porcję.Źródło: Tina