Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kiełbaski w bułeczkach"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 97
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2087
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 290
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 97
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2087
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 290
Składniki
Z drożdży, łyżeczki mąki, szczypty cukru oraz 3 łyżek ciepłej wody przygotuj zaczyn drożdżowy. Kiedy wyrośnie wlej do mąki. Dodaj szczyptę soli, jedno jajko, olej oraz tyle ciepłej wody, aby powstało dosyć gęste ciasto. Wyrób dokładnie mikserem. Nakryj ściereczką i odstaw do wyrośnięcia. Kiełbaski pokrój na zgrabne kawałki.
Ciasto podziel na małe porcje. Każdy spłaszcz na placuszek. Połóż na nim kawałek kiełbaski. Sklej i posmaruj roztrzepanym jajkiem. Odstaw do wyrośnięcia. Piecz 20 minut w temp. 180°C.Źródło: Chwila dla Ciebie