Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiełbasa po chłopsku to szybki i prosty przepis na letni obiad dla całej rodziny. Połączenie podsmażanej kiełbasy i duszonej kapusty jest lubiane zarówno przez dorosłych, jak i dzieci. Z powodzeniem możesz też przygotować większą porcję i odgrzać ją w kolejny dzień. W tym przepisie do kapusty dodano paprykę, ale z powodzeniem możesz dołożyć to, co znajdziesz w lodówce: pieczarki, cukinię, pomidory. Ważne jest, by było pełne letnich warzyw!
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 167
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 571
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 65
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1525
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 167
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 571
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 65
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1525
Składniki
Kiełbasy pokrój w plasterki o grubości ok. 1 cm. Na patelni rozgrzej łyżkę oliwy i podsmaż kiełbasę do lekkiego zrumienienia. Zdejmij ją z patelni i odstaw na bok. Cebulę i czosnek obierz oraz drobno posiekaj. Paprykę oczyść z gniazda nasiennego i pokrój w średniej wielkości kostkę.
Kapustę drobno poszatkuj. Na tę samą patelnię wlej pozostałą oliwę. Dodaj cebulę i smaż przez ok. 3 minuty do zeszklenia. Dołóż czosnek i smaż przez kolejną minutę, aż stanie się aromatyczny i pachnący. Dołóż kawałki papryki i kontynuuj smażenie przez następne 2 minuty. Po tym czasie dołóż kapustę, sól i pieprz. Zamieszaj.
Gotuj całość przez ok. 10 minut, aż kapusta będzie bliska miękkości. Dodaj kiełbasę z powrotem na patelnię i mieszaj do połączenia składników. Trzymaj danie na ogniu przez 3-5 minut. Dopraw do smaku. Kiełbasę po chłopsku podawaj na ciepło od razu po przygotowaniu.