Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kergulena gotowana w warzywach i moczka"
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 27
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 66
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1038
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 115
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 149
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 27
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 66
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1038
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 115
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 149
Składniki
<b> ryby:</b>
Ryby umyć, oczyścić, zdjąć skórę, odfiletować, pokroić na porcje, zalać zimnym mlekiem i odstawić do lodówki na pół godziny. Cebulę pokroić w kostkę. Warzywa utrzeć na grubej tarce, wymieszać z cebulą i dusić w rondlu z dodatkiem odrobiny wody przez kwadrans. Kiedy nieco zmiękną, wyjąć połowę warzyw, ułożyć na pozostałych w rondlu jarzynach odcedzone z mleka filety, posypać solą, pieprzem, papryką, dodać liść laurowy i kawałek skórki cytrynowej, ułożyć na to resztę warzyw. Dusić pod przykryciem na małym ogniu do pół godziny. Po wyłożeniu na półmisek posypać zieloną pietruszką. Nie żałować zieleniny! Amatorzy win mogą dodawać w trakcie duszenia zamiast wody wermut pół na pół z wytrawnym białym winem.
<b> moczki:</b>
Piernik zalać na noc trzema litrami wody (powinien dobrze się rozmoczyć). Sparzyć migdały, obrać ze skórek, drobno pokroić razem z orzechami. Pokroić suszone śliwki, figi i daktyle. Wszystko dodać do wody z rozmoczonym piernikiem, gotować na małym ogniu przez pół godziny. Przygotowana moczka wystarcza na podtuczenie 6 osób. Jest wściekle
kaloryczna.
<b>Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi <a href="http://kobieta.interia.pl/kuchnia/dodaj-przepis"class="more" style="color:#07336C">"przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!"</a>. Najlepsze przepisy nagradzamy!</b>
<b><a href="http://quizy.interia.pl/kobieta/quiz/czy-dobrze-gotujesz,293,1?id=293"class="more" style="color:#07336C">Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!</a></b>
Tekst pochodzi z gazetyŹródło: Dzień Dobry