Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso, ziemniaka, jajko, cebulę, przyprawę i sól dokładnie wymieszać.
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 141
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 180
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 141
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 180
Składniki
Ziemniaka zetrzeć na tarce i odlać nadmiar soku. Mięso, ziemniaka, jajko, cebulę, przyprawę i sól dokładnie wymieszać. Z masy uformować niewielkie kulki, obtoczyć w mące. Na głębokiej patelni rozgrzać tyle oleju, aby do połowy przykrył kulki. Smażyć z obu stron na złotobrązowy kolor. Podawać na ciepło lub zimno, najlepiej z sałatą z pomidorami i fetą polaną sosem czosnkowym lub winegret.