Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Keczup z jabłkiem"
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 57
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7151
Polecam.
Odsłon: 1657
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 82
Przepis dnia
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 57
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7151
Polecam.
Odsłon: 1657
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 82
Przepis dnia
Składniki
Pomidory wlej do rondla razem z zalewą. Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę, wsyp do pomidorów. Papryczkę chili oczyść z pes tek, posiekaj, wsyp do pomidorów.
Dodaj przecier pomidorowy, jabłko ze skórką, duś na małym ogniu ok. godziny (pomidory powinny wygotować się do około 2/3).
Sos dokładnie zmiksuj lub przetrzyj przez sito. Przypraw do smaku cukrem lub miodem oraz octem winnym. Jeśli jest rzadki, odparuj go na małym ogniu lub zagęść niewielką ilością skrobi ziemniaczanej, rozrobionej w małej ilości wody.
Taki sos doskonale sprawdzi się do pizzy, ale wtedy pod koniec duszenia najlepiej przyprawić go niewielką ilością świeżego, posiekanego oregano.Źródło: Chwila dla Ciebie