Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne mięsko na obiad.
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 25
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 80
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 270
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 77
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 25
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 80
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 270
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 77
Składniki
Wykonanie: Mięso zmielić dwa razy, dodać bułkę tartą, jaja, sól, pieprz i drobno posiekaną natkę pietruszki do smaku i cebulę oraz kminek. Masę należy wyrabiać około ½ godziny wlewając w międzyczasie wodę około ½ szklanki, aż masa będzie odstawać od rąk. Następnie włożyć mięso do lodówki na pół godziny, Po czym formować jednakowej wielkości Kebapczeta ( 10 cm kiełbaski). Obtaczać w bułce tartej, smażyć na gorącym oleju, często obracając aby nie wyschły. Gotowe kiełbaski włożyć do garnka z przykrywką. Do tłuszczu pozostałego po smażeniu wlać lekko osolony rozbity kefir i zalać mięsne kiełbaski (Kebapczeta) w garnku. Od razu podawać na stół z ugotowanymi ziemniakami na zimno lub na gorąco.