Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fantastyczne, lekkie danie. Może być podawane na przyjęciach.
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 56
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 98
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2091
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 56
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 98
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2091
Składniki
Przyprawę kebab-gyros mieszam z kilkoma łyżkami oleju. Pierś tnę na paski i mieszam z olejem i przyprawą. Tak zamarynowaną pierś trzymam w lodówce na 24 godziny przed smażeniem. Smażę na oleju. Pokrojoną drobno kapustę pekińską łączę z pomidorem, ogórkiem, papryką i cebulą, które kroję również w drobną kostkę. Lekko solę i pieprzę. Sos: jogurt łączę z majonezem, ketchupem i ostrą papryką, którą daję do smaku. Należy pamiętać żeby sos połączyćna chwilę przed podaniem, gdyż sałatka może podchodzić wodą. Smacznego !