Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ło kryste panie! Tera to sam siebie zaskoczyłem i muszę się po głowie pogłaskać, bo takie to dobre. Nieźle to sobie wymyślił. No powiem, że opcji na dzisiejszą obiado-kolację było mnóstwo. Jednak ten oto bezmięsny kebab wygrał moje zmagania w łepetynie. Mówię Wam...nie dość, że jest pyszny, to jeszcze szybko się robi. Ta, wiem...szkoda, że nie samo, ale prawie. Do tego mega sos czosnkowy i żaden wampir do was się nie zbliży. Łapta produkty, które wklepię poniżej. Ukłony, ukłony...Arek Gie
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 100
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6602
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 165
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1233
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5736
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 100
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6602
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 165
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1233
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5736
Składniki
Kotlety sojowe moczymy przez kwadrans w gorącym bulionie warzywnym. Odcedzamy, studzimy i kroimy w centymetrowe paski. Na rozgrzany olej wrzucamy pokrojone kotlety, dodajemy przyprawę i smażymy, dokładnie łącząc ze sobą produkty. Z jajek robimy jajecznicę (najlepiej na maśle). Pomidora i ogórki kroimy na plasterki. Jogurt mieszamy z majonezem, przeciśniętym przez praskę, czosnkiem oraz z ziołami. Do smaku doprawiamy cukrem solą i pieprzem. Płaty tortilli podgrzewamy na suchej patelni. Na każdy układamy sałatę, kotlety, jajecznicę, pomidora i ogórka. Polewamy sosem i zwijamy w rulon.