Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 44
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 62
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 60
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1015
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 229
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 44
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 62
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 60
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1015
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 229
Składniki
makaron włożyć do osolonego wrzątku,
w czasie kiedy makaron sie gotuje rozgrzać tłuszcz w rondelku
dodać posiekaną cebulkę i zeszklić nie rumieniąc
wsypać paprykę
włożyć pokrojoną w kostkę mortadelę lub parówki i zarumienić.
dodać pomidory lub koncentrat, chwilę poddusić
wymieszać mąkę z bulionem i wlać
chwile pogotować
ugotowany makaron odcedzić i wymieszać z masłem
ułożyć na talerzu, wlać zrobiony paprykarz i posypać zieleniną
SAMCZNEGO