Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kaszotto z kurczakiem i grzybami"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 153
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 195
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 153
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 195
Składniki
Grzyby oczyszczam i obgotowuję. Kaszę gotuję 20 minut w osolonej wodzie. Cebulę obieram i siekam. Por myję, tnę w plasterki. Filet kroję w kostkę, posypuję solą i pieprzem, rumienię na rozgrzanym oleju.
Na drugiej patelni rozgrzewam trochę oleju. Podsmażam grzyby. Dodaję cebulę i plasterki pora. Duszę 25 minut. Dokładam boczek pokrojony w kostkę, kurczaka i kaszę. Dolewam bulion. Całość przyprawiam czosnkiem przeciśniętym przez praskę, suszonymi ziołami, słodką papryką, chili oraz solą i pieprzem.
Kiedy kasza wchłonie już płyn, zdejmuję kaszotto z ognia. Przekładam do wydrążonej dyni. Zapiekam jeszcze ok. 20 minut w temp. 200°C.
porcje 20 min ok. 45 min ok. 20 min
<strong>Marta Sztabińska z Grajewa</strong>Źródło: Naj