Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam dzisiaj kaszankę po normandzku, kaszanka bardzo smaczna, prosta w przygotowaniu i na pewno zaskoczy swoim smakiem domowników.
patelnia, nóż, ręcznik papierowy,
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 32
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 722
Skrzydełka po pańsku to idealne danie do serwowania w trakcie rodzinnych okol...
Odsłon: 3885
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 438
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2298
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 32
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 722
Skrzydełka po pańsku to idealne danie do serwowania w trakcie rodzinnych okol...
Odsłon: 3885
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 438
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2298
Składniki
Jabłka dokładnie umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Usunąć gniazda nasienne a następnie pokroić w plastry około 1 cm. Plastry obsmażyć na rozgrzanej połowie masła, oprószyć majerankiem, papryką, solą i pieprzem. Kaszankę podgrzać we wrzątku, pokroić w kawałki i obsmażyć na reszcie masła razem z talarkami cebuli. Podsmażone talarki cebuli ułożyć na talerzu a na nich kaszankę. Obłożyć podsmażonymi jabłkami ,nie mieszając podgrzać chwilę pod przykryciem. Podawać z pieczywem. Rada; Majeranek przed podaniem rozetrzeć w dłoniach aby wydobyć bardziej wyrazisty aromat.