Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
inny sposób na podanie kaszy gryczanej :-)
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 116
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 809
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 168
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 89
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 516
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 116
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 809
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 168
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 89
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 516
Składniki
Kaszę ugotować według opisu na kartoniku, lekko przestudzić. Pieczarki umyć, pokroić w plasterki i przesmażyć na maśle. Ser feta i pleśniowy pokroić w kostkę. Orzeszki obrać i również lekko pokroić. Kaszę przełożyć do miski, dodać sery i pieczarki. Wbić jajka i wszystko wymieszać łyżką. Powstałą masę przyprawić solą (należy uważać z solą, ponieważ ser feta jest już słony), pieprzem oraz ziołami i pietruszką, bądź koperkiem.
Żaroodporne naczynie posmarować masłem, obsypać bułką tartą, przełożyć do niego kaszę i wyrównać wierzch. Zapiekankę należy piec w temp. 200 stopni ok. 45 min. Można spożywać na ciepło lub zimno. Podałam ją z sosem grzybowym. Smacznego :-)