Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczną, pożywną i aromatyczna kaszę gryczaną z warzywami oraz nutką lubczyku i tymianku Przygotowanie jest proste i szybkie, a całe danie jest świetną i wartościową przekąską. Kaszę z warzywami możemy serwować jako samodzielne danie lub wykorzystać ją jako dodatek do obiadu.
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 261
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 179
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 475
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 67
Burgery to amerykański klasyk, który doskonale sprawdzi się podczas wiosennyc...
Odsłon: 139
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 261
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 179
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 475
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 67
Burgery to amerykański klasyk, który doskonale sprawdzi się podczas wiosennyc...
Odsłon: 139
Składniki
Kaszę gryczaną gotujemy w lekko osolonej wodzie z dodatkiem szczypty lubczyku. Cebulkę, marchewkę i paprykę kroimy w kostkę. Na rozgrzanym oleju najpierw szklimy cebulkę, a następnie dodajemy pokrojoną marchewkę oraz paprykę i chwilę razem smażymy. Całość podlewamy lekko wodą, dodajemy tymianek oraz lubczyk i dusimy około 5 minut. Podduszone warzywa mieszamy z ugotowaną kaszą oraz łyżeczką masła. Doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Całość posypujemy tartym parmezanem (zwykłym lub wegańskim). Życzę smacznego! :)