Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kartoflanka z klopsami"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 53
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 105
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 341
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 53
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 105
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 341
Składniki
Ziemniaki, pietruszkę i marchewki oczyść, pokrój w kostkę. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj, wrzuć na rozgrzane masło, podsmaż. Dołóż pokrojone wcześniej warzywa, jeszcze chwilę smaż. Następnie zalej bulionem.
Doprowadź do wrzenia, zmniejsz płomień i gotuj jeszcze ok. 15 minut, aż warzywa będą prawie miękkie. Tosty namocz w wodzie. Mięso wymieszaj z musztardą oraz odciśniętym pieczywem. Wbij jajko. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Dobrze wyrób.
Z masy mięsnej uformuj kuleczki. Włóż je do zupy, gotuj razem jeszcze ok. 10 minut. Zupę przypraw do smaku. Posyp natką.
porcjeŹródło: Naj