Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kartoflak, czyli babka ziemniaczana z wędzonym boczkiem.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 120
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1700
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 229
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 105
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 806
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 120
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1700
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 229
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 105
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 806
Składniki
Obrane, wymyte ziemniaki trzemy na pulpę, dodajemy sól, mąkę, wbijamy jajka oraz dodajemy pozostałe przyprawy, oraz pokrojony w kostkę boczek. Dokładnie mieszamy.
Wykładamy foremkę (keksową dużą) papierem do pieczenia, wlewamy masę ziemniaczaną, wierzch obkładamy plasterkami boczku i wkładamy do piekarnika.
Pieczemy 60 minut w temperaturze 200 stopni Celsjusza.
Upieczonego kartoflaka podajemy z zimnym jogurtem lub zsiadłym mlekiem. Kartoflak bardzo smaczny jest podsmażany na drugi dzień. Smacznego !!!