Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Adam Borowicz, miłośnik gotowania i juror kulinarnego programu Family Food Fight, przyznaje, że najlepszy przepis na karpia zdradziła mu żona. Teraz dzieli się nim z Czytelnikami Smakera. Karp wigilijny w tym wydaniu jest soczysty i wygodny w przygotowaniu.
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 907
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 40
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1137
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 740
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 149
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 907
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 40
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1137
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 740
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 149
Składniki
Każdy dzwonek z karpia podzielić na pół, a następnie posolić i dodać pieprzu mielonego (według preferencji).
Rybę obtoczyć w mące, następnie w rozkłóconym jajku i w bułce.
Na wyłożonej papierem do pieczenia blasze ułożyć panierowane filety. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do temp. 160°C z włączonym termoobiegiem. Blaszkę włożyć na środkową półkę piekarnika i piec przez 30-40 minut (w zależności od grubości kawałków).