Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Karp po polsku"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 158
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 204
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 158
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 204
Składniki
Do dużego płaskiego rondla wlać piwo z octem, dodać drobno pokrojone jarzyny, ziele angielskie, pieprz, liście bobkowe, goździki, skórkę z cytryny, posolić i gotować razem ok. 10 min. do chwili, gdy zacznie wrzeć. Do wywaru włożyć całą sprawioną, opłukaną i nasoloną rybę, dodać pokruszoną skórkę z chleba.
Kiedy wywar zacznie się gotować, dodać doń masło, cukier, imbir, oliwki, kapary i pokrojoną w plasterki cytrynę. Gotować na małym ogniu ok. 20 min., od czasu do czasu delikatnie potrącając rondlem.
Ugotowanego karpia ostrożnie wyłożyć na półmisek, polać powstałym sosem i podawać.Źródło: INTERIA.PL