Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Karp na grzybach z warzywami"
Polecam bardzo smaczne, pulchne, mięciutkie rozpływające się w ustach mini pą...
Odsłon: 732
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 321
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 197
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 573
Polecam bardzo smaczne, pulchne, mięciutkie rozpływające się w ustach mini pą...
Odsłon: 732
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 321
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 197
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 573
Składniki
Karpia oczyść, pokrój w dzwonka i posól. W misce wymieszaj mąkę z mieloną papryką. Filety oprósz mąką i podsmaż szybko na rozgrzanym oleju. Oczyszczone podgrzybki pokrój w plastry, a kurki zostaw całe. Obierz cebulę i pokrój w półtalarki, a umyte pomidorki w cząsteczki. Nać z selera pokrój na mniejsze kawałki.
W wysmażonym sosie z karpia na patelni podsmaż cebulę i grzyby. Duś przez chwilę, dodaj pomidory, przecier pomidorowy, oliwki i bulion warzywny. Dopraw solą, pieprzem i natką z selera. Grzyby z warzywami przełóż do brytfanny. Na wierzch włóż usmażonego karpia. Piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180°C przez 15 minut.Źródło: Na żywo