Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Karkówka ze śliwkami na kanapki"
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2085
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 283
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2085
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 283
Składniki
Śliwki zalej wiśniówką (lub innym alkoholem), odstaw, aby namiękły.
Mięso umyj, osusz. Wymieszaj przyprawę do karkówki z cynamonem, imbirem oraz olejem. Pastą natrzyj mięso. Wstaw do lodówki na całą noc.
Naszpikuj mięso goździkami oraz śliwkami. Przełóż do naczynia żaroodpornego. Podlej wiśniówką (ew. wodą), nakryj naczynie. Wstaw je do gorącego piekarnika. Piecz około 1,5 godziny w temperaturze 160 -170°C.
Podaj na zimno lub na ciepło z surówką z kapusty pekińskiej, jabłka, marchewki z sosem majonezowo -jogurtowym.
Porcje: 8, przygot.: 110 min, cena: 2,60 zł, kalorie 415 kcal.
<strong>Zofia Vogt z Bielska-Białej</strong>Źródło: Takie jest życie