Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Alternatywa dla klasycznej karkowki,tak przygotowana jest rownie smaczna.
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 135
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 165
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 896
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 135
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 165
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 896
Składniki
Mieso nacieramy przyprawa do karkowki. Papryke,seler i marchewke kroimy na niewielkie kawalki,pieczarki na grubsze plastry a cebule na cienkie..Wszystko to mieszamy razem i solimy (ostroznie z sola poniewaz przyprawa do karkowki jest slona i bulion rowniez ) 1/4 warzyw ukladamy na spodzie naczynia zaroodpornego,nastepnie ukladamy plastry miesa i przykrywamy reszta warzyw.Wszystko to polewamy bulionem wymieszanym z koncentratem pomidorowym..Tak przygotowana karkowke przykrywamy folia aluminiowa i pieczemy w 180° 1-1,5 godziny Pod koniec pieczenia (15' przed koncem) sciagamy folie aluminiowa.