Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Karkówka z warzywami"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 129
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 103
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 129
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 103
Składniki
Karkówkę umyj, pokrój na plastry. Oprósz z obydwu stron solą i pieprzem, obtocz w mące. Przesmaż na oleju, ułóż w formie.
Pieczarki oczyść, pokrój na ćwiartki. Cebule obierz, pokrój w piórka. Ogórki pokrój w kostkę, papryki w paski. Pieczarki i cebulę podduś na oleju po smażeniu mięsa.
Ułóż na karkówce, dodaj ogórki i paprykę. Zalewę ogórkową (pół szklanki) wymieszaj z keczupem, polej mięso i warzywa. Piecz półtorej godziny w temp. 160°C.
<strong>Czas przygotowania: 120 min. Ilość porcji 16. Cena za porcję 2,20 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie