Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczeń z karkówki można przechowywać do 3 dni świetna na zimno i ciepło
Polecam bardzo smaczne, pulchne, mięciutkie rozpływające się w ustach mini pą...
Odsłon: 731
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 318
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 196
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 570
Polecam bardzo smaczne, pulchne, mięciutkie rozpływające się w ustach mini pą...
Odsłon: 731
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 318
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 196
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 570
Składniki
Karczek nacinamy w kilku miejscach i w kieszonki wkładamy przyprawy: plasterki cebuli , ziele angielskie,liść laurowy.Nacieramy pozostałymi przyprawami i olejem. Na koniec rozpuszczamy przecier pomidorowy ( 3 łyżki na pół szklanki oleju) i polewamy i smarujemy całość karczku.
Wkładamy do rękawa do pieczenia dając po jednej stronie karczku pęczek pietruszki a po drugiej stronie pęczek koperku. Zapinamy rękaw i wkładamy do piekarnika 200 stopni na około 2 godzin.Dla wielbicieli mocnego smaku można karczek zapiec z kapustą kwaśną, Gorąco polecam!