Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na najlepszy obiad. Krucha i soczysta karkówka w sosie z cebulką i czosnkiem to proste i smaczne danie.
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 77
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 104
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 629
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 77
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 104
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 629
Składniki
Karkówkę umyj, osusz i pokrój na plastry. Dopraw solą, pieprzem i papryką.Na patelni rozgrzej olej i obsmaż z obu aby mięso zmieniło kolor. Następnie mięso podlej wodą, dodaj pokrojoną cebulę, czosnek oraz majeranek, liście, ziele i pieprz w ziarenkach. Duś aż karkówka będzie miękka.
Jedna lub dwie łyżki mąki wymieszaj z niewielką ilością wody i zagęścić sos. Uduszoną karkówkę podaj z ulubionymi dodatkiem.