Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Weekend był (troszkę okrojony o popołudniowy piątek i połowę soboty) i mogłem sobie troszkę poszaleć w kuchni. Do dania ulepiłem kluski oraz szybkie buraczki (post wcześniej). Obiad petarda! Arek Gie
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 29
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 67
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1046
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 151
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 29
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 67
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1046
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 151
Składniki
Paprykę myjemy, przekładamy (w całości) do rękawa pieczeniowego. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200°C i pieczemy 40-45 minut. Studzimy, wyjmujemy i oddzielamy skórkę od miąższu. Usuwamy pestki. Blendujemy. Mięso kroimy w kostkę, zalewamy sosem i marynujemy przez 12 godzin. Po tym czasie odcedzamy i smażymy na rozgrzanym oleju. Dodajemy posiekaną cebulę i czosnek. Dusimy pod przykryciem przez 30 minut, po czym wlewamy zblendowaną paprykę i pół łyżeczki soli. Całość dusimy pod przykryciem (na małym ogniu) przez 90 minut, co jakiś czas mieszając. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.