Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na wykorzystanie zielonych części porów.
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 193
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 1933
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 354
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 258
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 90
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 193
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 1933
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 354
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 258
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 90
Składniki
Karkówkę delikatnie rozbiłem i przyprawiłem papryką, solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Zostawiłem na chwilę, w tym czasie obrałem cebulę i posiekałem, podsmażyłem z posiekanymi porami.
Marchewkę obrałem i pokroiłem na kilka kawałków. Mięso oprószyłem przyprawami i mąką, podsmażyłem. Podlałem wodą, dorzuciłem listek laurowy, ziele angielskie, marchewkę.
Gdy mięso było było półmiękkie dodałem, podsmażone wcześniej pory i dusiłem wspólnie aż do miękkości.
Do słoika dałem łyżkę mąki z wodą oraz śmietaną i potrząsałem słoikiem aż wszystko dokładnie się wymieszało. Wlałem do sosu, wrzuciłem garść natki z pietruszki i gotowe.
W trakcie duszenia próbuję sosu i ewentualnie doprawiam do smaku.