Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Karkówka w ostrej glazurze z miodem"
Klasyczna papryka faszerowana mięsem mielonym. Ale tym razem wykorzystam mięs...
Odsłon: 24
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 35
Klasyczna papryka faszerowana mięsem mielonym. Ale tym razem wykorzystam mięs...
Odsłon: 24
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 35
Składniki
porcje, : ok. 60 minut; cena porcji: ok. 6,90-7,80 zł
Mięso opłucz, osusz. Imbir obierz i zetrzyj na tarce.
W misce połącz ostry ketchup, miód oraz ocet. Dokładnie wymieszaj trzepaczką do sosów.
Do mieszanki dodaj następnie sos sojowy oraz imbir, po czym do powstałej marynaty włóż pokrojoną karkówkę. Mięso odstaw na co najmniej godzinę w chłodne miejsce.
Zamarynowane steki z karkówki grilluj po ok. 10 minut z każdej strony na mocno rozgrzanym grillu w piekarniku do momentu, aż będą miękkie.
Możesz je też usmażyć na patelni grillowej na rozgrzanym oleju, dodając jeszcze więcej imbiru.Źródło: Świat kobiety