Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Karkówka w barbecue"
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 51
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7210
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 51
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7210
Składniki
Na maśle podsmaż posiekaną szalotkę. Dodaj ketchup, syrop klonowy, ocet, musztardę, sos chilli i gotuj, mieszając 10 minut. Odstaw do ostudzenia.
Mięso natrzyj solą, pieprzem, czosnkiem i sosem. Odstaw na noc. Karkówkę wyjmij i podsmaż na rozgrzanym oleju. Przełóż do żaroodpornego naczynia, posmaruj sosem i piecz godzinę pod przykryciem w temperaturze 180 °C. Odkryj pod koniec pieczenia.
CZAS: około 40 minutŹródło: Dobry Tydzień