Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Karkówka pod jarzynką"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 161
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 208
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 161
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 208
Składniki
Kotlety umyj, osusz, posyp solą, pieprzem i mąką pszenną. Warzywa obierz, opłucz. Cebulę posiekaj, a włoszczyznę potnij w słupki.
Karkówkę zrumień na oleju. Dołóż warzywa. Smaż razem 4 minuty. Podlej bulionem. Duś ok. 30 minut. Pod koniec dolej śmietanę wymieszaną z mąką ziemniaczaną.
Przypraw solą, pieprzem i papryką. Udekoruj kaparami oraz cząstkami cytryny.Źródło: Naj