Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karkówka po zbójnicku
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 16
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 23
Nasz koktajl na kolację to niezwykle zdrowa propozycja, która wspomaga detoks...
Odsłon: 85404
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 144
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 181
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 16
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 23
Nasz koktajl na kolację to niezwykle zdrowa propozycja, która wspomaga detoks...
Odsłon: 85404
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 144
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 181
Składniki
W naczyniu wymieszać wszystkie składniki na sos wraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Ogórki, paprykę, pieczarki i cebulę pokroić na mniejsze kawałki. Karkówce podzielić na plastry i doprawić solą, pieprzem i słodką papryką. Odstawić na minimum godzinę do lodówki. Następnie obtoczyć w mące i obsmażyć krótko z każdej strony. Do garnka multicookera włożyć plastry mięsa. Przełożyć połową pokrojonych warzyw, ułożyć kolejną warstwę mięsa i ułożyć pozostałe warzywa. Całość zalać przygotowanym sosem. Zamykamy pokrywę urządzenia, ustawiamy opcje gotowanie pod ciśnieniem i czas 25-30 minut w zależności od grubości mięsa. Danie można przygotować w piekarniku, w naczyniu żaroodpornym w ten sam sposób zapiekając całość pod przykryciem przez ok. 1,5 godziny lub do miękkości mięsa. Smacznego!