Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Karkówka po meksykańsku"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 321
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 5031
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 321
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 5031
Składniki
Karkówkę pokrój w plastry, rozbij tłuczkiem, natrzyj olejem, solą, pieprzem, pa pryką i czosnkiem. Odstaw na noc do lodówki.
Pomi dory z puszki połącz z kon centratem, wodą i posiekanymi papryczkami chili. Wymieszaj z solą.
Pieczarki pokrój w plastry, a cebulę w krążki.
W naczyniu żaroodpornym ułóż kolejno: karkówkę, kukurydzę, fasolę oraz pieczarki z cebulą.
Zalej potrawę sosem pomidorowym i wstaw na 1,5 h do piekarnika rozgrzanego do 180°C.Źródło: Kurier TV