Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Karkówka na słodko"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 162
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 215
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 162
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 215
Składniki
około 20 minut; pieczenie: ok. 1,5 godz.; cena porcji: ok. 4,20 zł
Rozgrzej piekarnik do 180oC. Mięso oczyść, pokrój w plastry.
Oprósz solą oraz pieprzem, rozłóż w naczyniu żaroodpornym (najlepiej dużym, tak, aby mięso leżało w jednej warstwie).
Wierzch mięsa posyp rodzynkami (jeśli chcesz, możesz je wcześniej namoczyć np. w soku jabłkowym).
Mięso z rodzynkami zalej sokiem jabłkowym. Piecz pod przykryciem przez ok. 1,5 godziny .Źródło: Świat kobiety