Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Karkówka marynowana"
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 183
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5297
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 183
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5297
Składniki
W wodzie rozpuść tyle soli, by surowe jajko włożone do wody pływało pod powierzchnią. Jajko wyjmij, do wody wsyp saletrę, dodaj połowę liści laurowych, pieprzu, ziela angielskiego i obranego czosnku. Włóż mięso, odstaw w chłodne miejsce na tydzień.
Mięso osącz, zalej wodą, dodaj resztę przypraw, zagotuj. Zmniejsz ogień do minimum, parz półtorej godziny (nie gotuj!). Ostudź w wodzie.Źródło: Chwila dla Ciebie