Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienita, krucha i aromatyczna karkówka duszona w dużej ilości cebuli i przypraw, które sprawią, że mięso będzie wszystkim smakowało.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 121
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1705
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 232
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 106
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 811
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 121
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1705
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 232
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 106
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 811
Składniki
Mięso płuczemy i osuszamy. Kroimy na 4-5 plastrów. Na patelni rozgrzewamy łyżkę smalcu lub 2 łyżki oleju i obsmażamy na rumiano plastry karkówki.
Cebulę kroimy w półplasterki. Rumianą karkówkę zdejmujemy na chwilę z patelni, dorzucamy na patelnię resztę tłuszczu i smażymy na nim cebulę. W trakcie smażenia przyprawiamy ją szczyptą soli i czerwonej papryki w proszku. Mieszamy od czasu do czasu. Do moździerza wrzucamy pół łyżeczki soli, czosnek, kilka ziaren pieprzu, 4 kulki jałowca, płaską łyżeczkę rozmarynu, 1/2 łyżeczki kminku i 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego. Rozcieramy przyprawy na papkę.
Na podsmażoną na rumiano cebulę układamy plastry karkówki. Kładziemy na nich przyprawy z moździerza i pokrojoną w cienkie plasterki papryczkę chilli. Wlewamy szklankę gorącej wody i maggi. Przykrywamy pokrywą. Dusimy karkówkę 40 minut. W trakcie duszenia sprawdzamy, czy płynu jest dostatecznie dużo. Jeśli zbytnio odparował dolewamy gorącej wody, ale nie za wiele, aby zbytnio nie rozwodnić sosu.
Wyśmienita karkówka duszona w cebuli gotowa!