Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kasze są bardzo zdrowe, a nadziane skwarami są przepyszne :D
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 42
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7200
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 42
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7200
Składniki
Smażymy skwarki z podgardla wieprzowego, wędzonego z cebulą pokrojoną w pół plastry. Smażymy bez tłuszczu i soli. W podgardlu jest wystarczająca ilość soli.
Moczymy kasze.
Zagotowujemy 3 szklanki wody z domową kostką rosołową. Płuczemy kasze. Opłukane kasze dodajemy do gotującego się bulionu. W między czasie smażymy skwarki z podgardla wędzonego z cebulą.
Gdy kasze zaczną lekko gęstnieć, dodajemy usmażone skwarki z cebulą, mieszamy i kończymy parzenie kasz.
Przykrywamy i czekamy 30 minut, kasza dojdzie.
Po 30 minutach jeszcze raz wszystko w garnczku przemieszamy i będzie gotowe danie.
Smacznego :)