Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Karczek w piwie"
Twoi goście są wielkimi fanami sernika? Zaskocz ich i przygotuj sernik sycyli...
Odsłon: 1331
Prosty do upieczenia, smaczny, utrzymujący długo świeżość chleb pieczony na s...
Odsłon: 1821
Proste,szybkie i sycące danie na szybką kolację dla jednej osoby albo dla cze...
Odsłon: 297
Kebab w bałkańskim stylu - z mięsa mielonego, z orientalnym sosem i granatem,...
Odsłon: 241
Twoi goście są wielkimi fanami sernika? Zaskocz ich i przygotuj sernik sycyli...
Odsłon: 1331
Prosty do upieczenia, smaczny, utrzymujący długo świeżość chleb pieczony na s...
Odsłon: 1821
Proste,szybkie i sycące danie na szybką kolację dla jednej osoby albo dla cze...
Odsłon: 297
Kebab w bałkańskim stylu - z mięsa mielonego, z orientalnym sosem i granatem,...
Odsłon: 241
Składniki
ok. 180 minut.
Mięso pokroić w plastry w poprzek włókien. Musztardę zmieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą, pieprzem i ziołami. Każdy plaster posmarować tą mieszaniną. Obłożyć liśćmi laurowymi, odstawić na godzinę do lodówki.
W keksówce położyć na dnie kawałki bawełnianego sznurka. Układać na nim plastry schłodzonej karkówki, przekładane cebulami, pokrojonymi w talarki. Ostatnią warstwą ma być mięso. Sznurek ściśle związać, poobcinać zwisające końcówki.
Związane mięso przełożyć do brytfanki z pokrywką. Podlać piwem, obsypać zielem angielskim, piec w temp. 170°C przez ok. 2 godziny, podlewając wytworzonym sosem. Pod koniec pieczenia do sosu dodać keczup. Podawać na ciepło lub zimno.Źródło: Twoje Imperium