Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywne danie mięsne, łatwe, tanie i proste w przygotowaniu.
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 129
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 30
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6521
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 129
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 30
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6521
Składniki
Opłukany, osuszony papierowymi ręczniczkami karczek kroimy w grubsze 2 centymetrowe plastry, każdy plaster rozbijamy tłuczkiem do mięsa. Plastry karczku solimy, pieprzymy i smażymy na gorącym smalcu wieprzowym z obu stron na rumiano. Po smażeniu na dużym ogniu zmniejszamy ogień i dusimy na wolnym ogniu do miękkości mięsa. W między czasie gotujemy ziemniaki i kroimy cebulę w pół plastry. Pokrojoną cebulę solimy żeby zmiękła. Gdy kawałki mięsa są zarumienione z obu stron dodajemy zmieszaną z solą cebulę i dusimy pod przykryciem razem z mięsem. Ugotowane ziemniaki odlewamy, odparowujemy i nakładamy na talerze, układamy plaster uduszonego karczku, kawałki marynowanego ogórka z papryczką oraz uduszoną cebulkę.
Smacznego :)