Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karczek bez kości, zapiekany z cebulką Smakowity, idealnie komponujący się z młodymi ziemniaczkami i mizerią
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 1226
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 51
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1223
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 772
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 159
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 1226
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 51
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1223
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 772
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 159
Składniki
Mięso dokładnie płuczemy, lekko rozbijamy i przekrawamy każdy kotlet na 2 części. Obsypujemy przyprawą do wieprzowiny i wkładamy do marynaty na ok.2 godziny. Następnie cebulę obieramy, kroimy w piórka. Czosnek obieramy przekrawamy każdy ząbek na 2 części.
Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni, w naczyniu żaroodpornym układamy zamarynowane mięso. Po 30 minutach na wierzch układamy cebulę i ząbki czosnku. Pieczemy całość przez 60 minut. Co 15 minut mieszamy mięso z cebulą, żeby równo się upiekło. Najlepiej smakuje z młodymi ziemniaczkami, posypanymi koperkiem i z mizerią :)