Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój farsz do pierogów wigilijnych to kapusta z grzybami. Prosta i smaczna. Polecam
garnek, nóż, sitko, patelnia, łyżka,
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i sałatką warzywną z warzyw.
Odsłon: 87
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 85
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 5503
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 665
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i sałatką warzywną z warzyw.
Odsłon: 87
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 85
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 5503
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 665
Składniki
Grzyby suszone namoczyć na kilka godzin, a najlepiej na noc. Następnie grzyby gotować w wodzie co się moczyły około 25 minut, po ugotowaniu odsączyć na sitku nie wylewając wody, grzyby drobno posiekać. Na patelni na maśle klarownym podsmażyć do zeszklenia pokrojoną w kostkę cebulę. Kapustę przełożyć do garnka wcześniej posiekać trochę , jeżeli mocno kwaśna to przepłukać zimną wodą. Nalać tyle wody by kapusta była zakryta , wlać również wodę z gotowania grzybów. Dodać liście laurowe, ziele angielskie, wstawić do gotowania i gotować do miękkości kapusty. Po ugotowaniu kapustę dobrze odlać i odsączyć na sitku, po odsączeniu z powrotem przełożyć do garnka. Na patelni rozgrzać masło klarowne , włożyć pokrojone w kostkę pieczarki, podsmażać do wyparowania wody. Podsmażone pieczarki dodać do kapusty, dodać ugotowane suszone grzyby. Całość poddusić chwilę doprawić do smaku pieprzem i solą. Smacznego
Przygotowanie kapusty , dodanie grzybów i przypraw.
Kapusta gotowa.