Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapusta, groch i ziemniaki przyprawione marynowanymi grzybkami, przepyszny smak z mojego dzieciństwa.
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 103
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 211
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 2081
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 377
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 264
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 103
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 211
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 2081
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 377
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 264
Składniki
Ziemniaki i groch ugotować razem w jednym garnku, mieszając od czasu do czasu aby się nie przypaliło. Ugotować do miękkości, ma być dość gęste, jeżeli jest nadmiar wody to odcedzamy, utłuc tłuczkiem do ziemniaków na gładką papkę. Kapustę drobno poszatkować, ugotować w oddzielnym garnku do miękkości, odcedzić. Kapustę dodać do ziemniaków z grochem. Cebulę drobno posiekać, zeszklić na oleju, dodać do kapusty.Dodać odcedzone z zalewy grzyby marynowane z przyprawami ze słoika, sól, pieprz. Całość dokładnie wymieszać i dobrze podgrzać.