Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kapusta z grochem i boczkiem"
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 181
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 1608
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 317
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 235
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 74
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 181
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 1608
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 317
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 235
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 74
Składniki
Groch umyć, namoczyć na noc. Następnego dnia przepłukać i ugotować w świeżej wodzie. Pod koniec gotowania osolić, odcedzić.
Kapustę kiszoną odcisnąć, pokroić (jeśli jest bardzo kwaśna, przepłukać) i ugotować w małej ilości wody, odparować. Cebulę posiekać drobno, boczek pokroić w słupki.
Na oleju zeszklić cebulę, dodać boczek, usmażyć, oprószyć mąką, przesmażyć, dodać groch i kapustę. Dobrze wymieszać, dodać majeranek i kminek, doprawić.
ok. 60 minut
Tę smaczną, sycącą kapustę można zaserwować jako danie obiadowe, ale wtedy podaj do niej ziemniaki piure lub pieczone.Źródło: Twoje Imperium